Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM

Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM


Si të identifikoheni në llogarinë XM


Si të identifikoheni në XM

 1. Shkoni në faqen e internetit të XM
 2. Klikoni në butonin “HYRJA E ANËTARËVE”.
 3. Futni ID-në tuaj MT4/MT5 (Llogaria reale) dhe fjalëkalimin.
 4. Klikoni në butonin e gjelbër "Login".
 5. Nëse keni harruar fjalëkalimin, klikoni "Keni harruar fjalëkalimin tuaj?".
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Në faqen kryesore të faqes dhe futni ID-në MT4/MT5 (Llogaria reale) dhe fjalëkalimin.

ID-ja MT4/MT5 që keni marrë nga Email-i, mund të kërkoni në kutinë tuaj hyrëse të emailit për emailin e mirëseardhjes të dërguar kur keni hapur llogarinë tuaj. Titulli i emailit është "Mirë se vini në XM".
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Pastaj, shkoni në llogarinë tuaj
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM

Kam harruar fjalëkalimin tim nga llogaria XM

Nëse keni harruar fjalëkalimin tuaj duke u identifikuar në faqen e internetit të XM , duhet të klikoni « Keni harruar fjalëkalimin tuaj? »:
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Më pas, sistemi do të hapë një dritare ku do t'ju kërkohet të rivendosni fjalëkalimin tuaj. Ju duhet t'i jepni sistemit informacionin e duhur më poshtë dhe më pas klikoni butonin "Dërgo"
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Një njoftim do të hapet se një email është dërguar në këtë adresë e-mail për të rivendosur fjalëkalimin.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Më tej në letrën në emailin tuaj, do t'ju ofrohet të ndryshoni fjalëkalimin tuaj. Klikoni në lidhjen e kuqe dhe shkoni në faqen e internetit të XM. Në dritaren e së cilës, krijoni një fjalëkalim të ri për autorizimin pasues.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Fjalëkalimi i ri është rivendosur me sukses
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Kthehu në ekranin e hyrjespër të futur një fjalëkalim të ri. Identifikohu me sukses.


Si të tregtoni Forex në XM


Si të vendosni një porosi të re në XM MT4

Klikoni me të djathtën në grafik, më pas kliko "Tregtia" → zgjidhni "Porosia e re".
Ose
klikoni dy herë në monedhën që dëshironi të bëni një porosi në MT4. Dritarja e porosisë do të shfaqet
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Simbol: kontrolloni se simboli i monedhës që dëshironi të tregtoni shfaqet në kutinë e simbolit

Vëllimi: ju duhet të vendosni për madhësinë e kontratës tuaj, mund të klikoni në shigjetën dhe të zgjidhni vëllimin nga opsionet e listuara të pikës- kutinë poshtë ose klikoni majtas në kutinë e volumit dhe shkruani vlerën e kërkuar
 • Llogaria mikro: 1 Lot = 1000 njësi
 • Llogaria standarde: 1 Lot = 100,000 njësi
 • Llogaria XM Ultra:
  • Standard Ultra: 1 Lot = 100,000 njësi
  • Micro Ultra: 1 Lot = 1000 njësi
 • Llogaria e aksioneve: 1 aksion
Madhësia minimale e tregtisë për këto llogari:
 • Llogaria mikro: 0,1 Lote (MT4), 0,1 Lote (MT5)
 • Llogaria standarde: 0.01 Lote
 • Llogaria XM Ultra:
  • Standard Ultra: 0.01 Lote
  • Micro Ultra: 0.1 Shumë
 • Llogaria e aksioneve: 1 Lot
Mos harroni se madhësia e kontratës suaj ndikon drejtpërdrejt në fitimin ose humbjen tuaj të mundshme.

Koment: ky seksion nuk është i detyrueshëm, por mund ta përdorni për të identifikuar tregtitë tuaja duke shtuar komente

Lloji : i cili është vendosur në ekzekutimin e tregut si parazgjedhje,
 • Ekzekutimi i tregut është modeli i ekzekutimit të urdhrave me çmimin aktual të tregut
 • Porosia në pritje përdoret për të vendosur një çmim të ardhshëm me të cilin keni ndërmend të hapni tregtinë tuaj.

Më në fund ju duhet të vendosni se çfarë lloj porosie të hapni, mund të zgjidhni midis një porosie për shitje dhe një porosi blerjeje

Shitet nga tregu hapen me çmimin e ofertës dhe mbyllen me çmimin e kërkuar, në këtë lloj porosie tregtia juaj mund të sjellë fitim nëse çmimi ulet

Blej nga tregu hapen me çmimin e kërkuar dhe mbyllen me çmimin e ofertës, në këtë lloj porosie tregtia juaj mund të sjellë profir. Çmimi rritet

Pasi të klikoni ose Bli ose Shit, porosia juaj do të përpunohet menjëherë, mund ta kontrolloni porosinë tuaj në Terminali tregtar
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XMSi të vendosni një porosi në pritje


Sa porosi në pritje në XM MT4

Ndryshe nga urdhrat e ekzekutimit të menjëhershëm, ku një tregti vendoset me çmimin aktual të tregut, urdhrat në pritje ju lejojnë të vendosni urdhra që hapen pasi çmimi të arrijë një nivel përkatës, të zgjedhur nga ju. Ekzistojnë katër lloje të porosive në pritje, por ne mund t'i grupojmë ato vetëm në dy lloje kryesore:
 • Porositë që presin të thyejnë një nivel të caktuar tregu
 • Porositë që presin të kthehen nga një nivel i caktuar tregu
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM

Blini Stop

Urdhri Bli Stop ju lejon të vendosni një porosi blerjeje mbi çmimin aktual të tregut. Kjo do të thotë që nëse çmimi aktual i tregut është 20 dollarë dhe ndalesa e blerjes është 22 dollarë, do të hapet një pozicion blerjeje ose i gjatë sapo tregu të arrijë atë çmim.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM

Shitet Stop

Urdhri i ndalimit të shitjes ju lejon të vendosni një urdhër shitje nën çmimin aktual të tregut. Pra, nëse çmimi aktual i tregut është 20 dollarë dhe çmimi juaj i ndalimit të shitjes është 18 dollarë, një pozicion shitjeje ose 'short' do të hapet sapo tregu të arrijë atë çmim.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM

Blini Limit

E kundërta e ndalesës së blerjes, porosia e Kufirit të Blerjes ju lejon të vendosni një urdhër blerje nën çmimin aktual të tregut. Kjo do të thotë që nëse çmimi aktual i tregut është 20 dollarë dhe çmimi i limitit të blerjes është 18 dollarë, atëherë sapo tregu të arrijë nivelin e çmimit prej 18 dollarësh, do të hapet një pozicion blerjeje.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM

Kufiri i shitjes

Më në fund, urdhri i kufirit të shitjes ju lejon të vendosni një urdhër shitje mbi çmimin aktual të tregut. Pra, nëse çmimi aktual i tregut është 20 dollarë dhe çmimi i caktuar i limitit të shitjes është 22 dollarë, atëherë sapo tregu të arrijë nivelin e çmimit prej 22 dollarësh, do të hapet një pozicion shitje në këtë treg.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM

Urdhrat në pritje të hapjes

Ju mund të hapni një porosi të re në pritje thjesht duke klikuar dy herë mbi emrin e tregut në modulin Market Watch. Pasi ta bëni këtë, do të hapet dritarja e re e porosisë dhe do të keni mundësi të ndryshoni llojin e porosisë në Porosi në pritje.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Më pas, zgjidhni nivelin e tregut në të cilin do të aktivizohet urdhri në pritje. Ju gjithashtu duhet të zgjidhni madhësinë e pozicionit bazuar në volumin.

Nëse është e nevojshme, mund të caktoni një datë skadimi ('Skadimi'). Pasi të jenë vendosur të gjithë këta parametra, zgjidhni një lloj porosie të dëshirueshme në varësi të faktit nëse dëshironi të shkoni gjatë ose të shkurtër dhe të ndaloni ose kufizoni dhe zgjidhni butonin 'Vendos'.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Siç mund ta shihni, porositë në pritje janë veçori shumë të fuqishme të MT4. Ato janë më të dobishme kur nuk jeni në gjendje të shikoni vazhdimisht tregun për pikën tuaj të hyrjes, ose nëse çmimi i një instrumenti ndryshon shpejt dhe nuk doni të humbisni mundësinë.

Si të mbyllni porositë në XM MT4

Për të mbyllur një pozicion të hapur, klikoni 'x' në skedën Tregti në dritaren e Terminalit.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Ose klikoni me të djathtën në renditjen e rreshtit në grafik dhe zgjidhni 'mbyll'.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Nëse dëshironi të mbyllni vetëm një pjesë të pozicionit, klikoni me të djathtën në rendin e hapur dhe zgjidhni 'Modifiko'. Më pas, në fushën Lloji, zgjidhni ekzekutimin e menjëhershëm dhe zgjidhni atë pjesë të pozicionit që dëshironi të mbyllni.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Siç mund ta shihni, hapja dhe mbyllja e tregtimeve tuaja në MT4 është shumë intuitive, dhe fjalë për fjalë kërkon vetëm një klik.Duke përdorur Stop Loss, Take Profit dhe Trailing Stop në XM MT4

Një nga çelësat për të arritur sukses në tregjet financiare në afat të gjatë është menaxhimi i kujdesshëm i rrezikut. Kjo është arsyeja pse ndaloni humbjet dhe merrni fitime duhet të jetë një pjesë integrale e tregtimit tuaj.

Pra, le të hedhim një vështrim se si t'i përdorim ato në platformën tonë MT4 për t'u siguruar që dini të kufizoni rrezikun tuaj dhe të maksimizoni potencialin tuaj tregtar.


Vendosja e Stop Humbjes dhe Merrni Fitim

Mënyra e parë dhe më e lehtë për të shtuar Stop Loss ose Take Profit në tregtinë tuaj është duke e bërë atë menjëherë, kur vendosni porosi të reja.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Për ta bërë këtë, thjesht futni nivelin tuaj të veçantë të çmimit në fushat Stop Loss ose Take Profit. Mos harroni se Stop Loss do të ekzekutohet automatikisht kur tregu lëviz kundër pozicionit tuaj (prandaj emri: stop humbjet), dhe nivelet Take Profit do të ekzekutohen automatikisht kur çmimi të arrijë objektivin tuaj të specifikuar të fitimit. Kjo do të thotë që ju jeni në gjendje të vendosni nivelin tuaj të Stop Humbjes nën çmimin aktual të tregut dhe nivelin e Merrni Fitim mbi çmimin aktual të tregut.

Është e rëndësishme të mbani mend se një Stop Loss (SL) ose një Take Profit (TP) është gjithmonë i lidhur me një pozicion të hapur ose një urdhër në pritje. Ju mund t'i rregulloni të dyja pasi tregtia juaj të jetë hapur dhe jeni duke monitoruar tregun. Është një urdhër mbrojtës për pozicionin tuaj në treg, por sigurisht që nuk janë të nevojshme për të hapur një pozicion të ri. Mund t'i shtoni gjithmonë më vonë, por ne ju rekomandojmë të mbroni gjithmonë pozicionet tuaja*.


Shtimi i niveleve të ndalimit të humbjes dhe ngritjes së fitimit

Mënyra më e lehtë për të shtuar nivelet SL/TP në pozicionin tuaj tashmë të hapur është duke përdorur një linjë tregtare në grafik. Për ta bërë këtë, thjesht tërhiqni dhe lëshoni linjën tregtare lart ose poshtë në një nivel specifik.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Pasi të keni futur nivelet SL/TP, linjat SL/TP do të shfaqen në grafik. Në këtë mënyrë ju gjithashtu mund të modifikoni nivelet SL/TP thjesht dhe shpejt.

Ju gjithashtu mund ta bëni këtë nga moduli i poshtëm 'Terminal' gjithashtu. Për të shtuar ose modifikuar nivelet SL/TP, thjesht klikoni me të djathtën në pozicionin tuaj të hapur ose porosinë në pritje dhe zgjidhni 'Modifiko ose fshi porosinë'.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Dritarja e modifikimit të porosisë do të shfaqet dhe tani ju jeni në gjendje të futni/modifikoni SL/TP sipas nivelit të saktë të tregut, ose duke përcaktuar diapazonin e pikëve nga çmimi aktual i tregut.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM


Ndalesa pasuese

Stop Humbjet janë të destinuara për të reduktuar humbjet kur tregu lëviz kundër pozicionit tuaj, por ato mund t'ju ndihmojnë gjithashtu të mbyllni fitimet tuaja.

Ndërsa kjo mund të tingëllojë paksa kundërintuitive në fillim, në të vërtetë është shumë e lehtë për t'u kuptuar dhe zotëruar.

Le të themi se keni hapur një pozicion afatgjatë dhe tregu ecën në drejtimin e duhur, duke e bërë tregtinë tuaj fitimprurëse për momentin. Humbja juaj fillestare e ndalimit, e cila u vendos në një nivel nën çmimin tuaj të hapur, tani mund të zhvendoset në çmimin tuaj të hapur (kështu që ju mund të arrini një nivel të barabartë) ose mbi çmimin e hapur (kështu që ju garantohet një fitim).

Për ta bërë këtë proces automatik, mund të përdorni një ndalesë pasuese.Ky mund të jetë një mjet vërtet i dobishëm për menaxhimin tuaj të rrezikut, veçanërisht kur ndryshimet e çmimeve janë të shpejta ose kur nuk jeni në gjendje të monitoroni vazhdimisht tregun.

Sapo pozicioni të bëhet fitimprurës, Trailing Stop do të ndjekë çmimin automatikisht, duke ruajtur distancën e vendosur më parë.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Duke ndjekur shembullin e mësipërm, ju lutemi mbani parasysh, megjithatë, se tregtia juaj duhet të ketë një fitim mjaft të madh që Trailing Stop të lëvizë mbi çmimin tuaj të hapur, përpara se fitimi juaj të garantohet.

Ndalesat pasuese (TS) janë bashkangjitur në pozicionet tuaja të hapura, por është e rëndësishme të mbani mend se nëse keni një ndalesë pasuese në MT4, duhet ta keni të hapur platformën që ajo të ekzekutohet me sukses.

Për të vendosur një ndalesë pasuese, klikoni me të djathtën në pozicionin e hapur në dritaren "Terminal" dhe specifikoni vlerën e dëshiruar të pipit të distancës midis nivelit TP dhe çmimit aktual në menynë Trailing Stop.
Si të identifikoheni dhe të filloni të tregtoni Forex në XM
Ndalesa juaj në vazhdim është tani aktive. Kjo do të thotë që nëse çmimet ndryshojnë në anën e tregut fitimprurës, TS do të sigurojë që niveli i humbjes së ndalimit të ndjekë çmimin automatikisht.

Trailing Stop mund të çaktivizohet lehtësisht duke vendosur "Asnjë" në menynë Trailing Stop. Nëse dëshironi ta çaktivizoni shpejt në të gjitha pozicionet e hapura, thjesht zgjidhni 'Fshi të gjitha'.

Siç mund ta shihni, MT4 ju ofron shumë mënyra për të mbrojtur pozicionet tuaja në vetëm pak çaste.

*Ndërsa urdhrat Stop Loss janë një nga mënyrat më të mira për të siguruar menaxhimin e rrezikut tuaj dhe mbajtjen e humbjeve të mundshme në nivele të pranueshme, ato nuk ofrojnë 100% siguri.

Humbjet e ndalimit janë të lira për t'u përdorur dhe ato mbrojnë llogarinë tuaj kundër lëvizjeve të pafavorshme të tregut, por ju lutemi kini parasysh se ato nuk mund të garantojnë pozicionin tuaj çdo herë. Nëse tregu bëhet papritmas i paqëndrueshëm dhe zbrazët përtej nivelit tuaj të ndalimit (kërcehet nga një çmim në tjetrin pa tregtuar në nivelet ndërmjet), është e mundur që pozicioni juaj të mbyllet në një nivel më të keq sesa kërkohet. Kjo njihet si rrëshqitje e çmimeve.

Humbjet e garantuara të ndalimit, të cilat nuk kanë rrezik rrëshqitjeje dhe sigurojnë që pozicioni të mbyllet në nivelin e Stop Humbjes që keni kërkuar edhe nëse një treg lëviz kundër jush, janë të disponueshme falas me një llogari bazë.
Thank you for rating.