Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM

Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM


Si të tregtoni Forex në XM


Si të vendosni një porosi të re në XM MT4

Klikoni me të djathtën në grafik, më pas kliko "Tregtia" → zgjidhni "Porosia e re".
Ose
klikoni dy herë në monedhën që dëshironi të bëni një porosi në MT4. Dritarja e porosisë do të shfaqet
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM
Simbol: kontrolloni se simboli i monedhës që dëshironi të tregtoni shfaqet në kutinë e simbolit

Vëllimi: ju duhet të vendosni për madhësinë e kontratës suaj, mund të klikoni në shigjetën dhe të zgjidhni volumin nga opcionet e listuara të pikës- kutinë poshtë ose klikoni majtas në kutinë e volumit dhe shkruani vlerën e kërkuar
  • Llogaria mikro: 1 Lot = 1000 njësi
  • Llogaria standarde: 1 Lot = 100,000 njësi
  • Llogaria XM Ultra:
    • Standard Ultra: 1 Lot = 100,000 njësi
    • Micro Ultra: 1 Lot = 1000 njësi
  • Llogaria e aksioneve: 1 aksion
Madhësia minimale e tregtisë për këto llogari:
  • Llogaria mikro: 0,1 Lote (MT4), 0,1 Lote (MT5)
  • Llogaria standarde: 0.01 Lote
  • Llogaria XM Ultra:
    • Standard Ultra: 0.01 Lote
    • Micro Ultra: 0.1 Shumë
  • Llogaria e aksioneve: 1 Lot
Mos harroni se madhësia e kontratës suaj ndikon drejtpërdrejt në fitimin ose humbjen tuaj të mundshme.

Koment: ky seksion nuk është i detyrueshëm, por ju mund ta përdorni për të identifikuar tregtinë tuaj duke shtuar komente

Lloji : i cili është vendosur në ekzekutimin e tregut si parazgjedhje,
  • Ekzekutimi i tregut është modeli i ekzekutimit të urdhrave me çmimin aktual të tregut
  • Porosia në pritje përdoret për të vendosur një çmim të ardhshëm me të cilin keni ndërmend të hapni tregtinë tuaj.

Më në fund ju duhet të vendosni se çfarë lloj porosie të hapni, mund të zgjidhni midis një porosie për shitje dhe një porosi blerjeje

Shitet nga tregu hapen me çmimin e ofertës dhe mbyllen me çmimin e kërkuar, në këtë lloj porosie tregtia juaj mund të sjellë fitim nëse çmimi ulet

Blej nga tregu hapen me çmimin e kërkuar dhe mbyllen me çmimin e ofertës, në këtë lloj porosie tregtia juaj mund të sjellë profir. Çmimi rritet

Pasi të klikoni ose Bli ose Shit, porosia juaj do të përpunohet menjëherë, mund ta kontrolloni porosinë tuaj në Terminali tregtar
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XMSi të vendosni një porosi në pritje


Sa porosi në pritje në XM MT4

Ndryshe nga urdhrat e ekzekutimit të menjëhershëm, ku një tregti vendoset me çmimin aktual të tregut, urdhrat në pritje ju lejojnë të vendosni urdhra që hapen pasi çmimi të arrijë një nivel përkatës, të zgjedhur nga ju. Ekzistojnë katër lloje të porosive në pritje, por ne mund t'i grupojmë ato vetëm në dy lloje kryesore:
  • Porositë që presin të thyejnë një nivel të caktuar tregu
  • Porositë që presin të kthehen nga një nivel i caktuar tregu
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM

Blini Stop

Urdhri Bli Stop ju lejon të vendosni një porosi blerjeje mbi çmimin aktual të tregut. Kjo do të thotë që nëse çmimi aktual i tregut është 20 dollarë dhe ndalesa e blerjes është 22 dollarë, do të hapet një pozicion blerjeje ose i gjatë sapo tregu të arrijë atë çmim.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM

Shitet Stop

Urdhri i ndalimit të shitjes ju lejon të vendosni një urdhër shitje nën çmimin aktual të tregut. Pra, nëse çmimi aktual i tregut është 20 dollarë dhe çmimi juaj i ndalimit të shitjes është 18 dollarë, një pozicion shitjeje ose 'short' do të hapet sapo tregu të arrijë atë çmim.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM

Blini Limit

E kundërta e ndalesës së blerjes, porosia e Kufirit të Blerjes ju lejon të vendosni një urdhër blerje nën çmimin aktual të tregut. Kjo do të thotë që nëse çmimi aktual i tregut është 20 dollarë dhe çmimi i limitit të blerjes është 18 dollarë, atëherë sapo tregu të arrijë nivelin e çmimit prej 18 dollarësh, do të hapet një pozicion blerjeje.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM

Kufiri i shitjes

Më në fund, urdhri i kufirit të shitjes ju lejon të vendosni një urdhër shitje mbi çmimin aktual të tregut. Pra, nëse çmimi aktual i tregut është 20 dollarë dhe çmimi i caktuar i limitit të shitjes është 22 dollarë, atëherë sapo tregu të arrijë nivelin e çmimit prej 22 dollarësh, do të hapet një pozicion shitje në këtë treg.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM

Urdhërat në pritje të hapjes

Ju mund të hapni një porosi të re në pritje thjesht duke klikuar dy herë mbi emrin e tregut në modulin Market Watch. Pasi ta bëni këtë, do të hapet dritarja e re e porosisë dhe ju do të mund të ndryshoni llojin e porosisë në Porosi në pritje.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM
Më pas, zgjidhni nivelin e tregut në të cilin do të aktivizohet urdhri në pritje. Ju gjithashtu duhet të zgjidhni madhësinë e pozicionit bazuar në volumin.

Nëse është e nevojshme, mund të caktoni një datë skadimi ('Skadimi'). Pasi të jenë vendosur të gjithë këta parametra, zgjidhni një lloj porosie të dëshirueshme në varësi të faktit nëse dëshironi të shkoni gjatë ose të shkurtër dhe të ndaloni ose kufizoni dhe zgjidhni butonin 'Vendos'.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM
Siç mund ta shihni, porositë në pritje janë veçori shumë të fuqishme të MT4. Ato janë më të dobishme kur nuk jeni në gjendje të shikoni vazhdimisht tregun për pikën tuaj të hyrjes, ose nëse çmimi i një instrumenti ndryshon shpejt dhe nuk doni të humbisni mundësinë.

Si të mbyllni porositë në XM MT4

Për të mbyllur një pozicion të hapur, klikoni 'x' në skedën Tregti në dritaren e Terminalit.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM
Ose klikoni me të djathtën në renditjen e rreshtit në grafik dhe zgjidhni 'mbyll'.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM
Nëse dëshironi të mbyllni vetëm një pjesë të pozicionit, klikoni me të djathtën në rendin e hapur dhe zgjidhni 'Modifiko'. Më pas, në fushën Lloji, zgjidhni ekzekutimin e menjëhershëm dhe zgjidhni atë pjesë të pozicionit që dëshironi të mbyllni.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM
Siç mund ta shihni, hapja dhe mbyllja e tregtimeve tuaja në MT4 është shumë intuitive, dhe fjalë për fjalë kërkon vetëm një klik.Duke përdorur Stop Loss, Take Profit dhe Trailing Stop në XM MT4

Një nga çelësat për të arritur sukses në tregjet financiare në afat të gjatë është menaxhimi i kujdesshëm i rrezikut. Kjo është arsyeja pse ndaloni humbjet dhe merrni fitime duhet të jetë një pjesë integrale e tregtimit tuaj.

Pra, le të hedhim një vështrim se si t'i përdorim ato në platformën tonë MT4 për t'u siguruar që dini të kufizoni rrezikun tuaj dhe të maksimizoni potencialin tuaj tregtar.


Vendosja e Stop Humbjes dhe Merrni Fitim

Mënyra e parë dhe më e lehtë për të shtuar Stop Loss ose Take Profit në tregtinë tuaj është duke e bërë atë menjëherë, kur vendosni porosi të reja.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM
Për ta bërë këtë, thjesht futni nivelin tuaj të veçantë të çmimit në fushat Stop Loss ose Take Profit. Mos harroni se Stop Loss do të ekzekutohet automatikisht kur tregu lëviz kundër pozicionit tuaj (prandaj emri: stop humbjet), dhe nivelet Take Profit do të ekzekutohen automatikisht kur çmimi të arrijë objektivin tuaj të specifikuar të fitimit. Kjo do të thotë që ju jeni në gjendje të vendosni nivelin tuaj të Stop Humbjes nën çmimin aktual të tregut dhe nivelin e Merrni Fitim mbi çmimin aktual të tregut.

Është e rëndësishme të mbani mend se një Stop Loss (SL) ose një Take Profit (TP) është gjithmonë i lidhur me një pozicion të hapur ose një urdhër në pritje. Ju mund t'i rregulloni të dyja pasi tregtia juaj të jetë hapur dhe jeni duke monitoruar tregun. Është një urdhër mbrojtës për pozicionin tuaj në treg, por sigurisht që nuk janë të nevojshme për të hapur një pozicion të ri. Mund t'i shtoni gjithmonë më vonë, por ne ju rekomandojmë të mbroni gjithmonë pozicionet tuaja*.


Shtimi i niveleve të ndalimit të humbjes dhe ngritjes së fitimit

Mënyra më e lehtë për të shtuar nivelet SL/TP në pozicionin tuaj tashmë të hapur është duke përdorur një linjë tregtare në grafik. Për ta bërë këtë, thjesht tërhiqni dhe lëshoni linjën tregtare lart ose poshtë në një nivel specifik.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM
Pasi të keni futur nivelet SL/TP, linjat SL/TP do të shfaqen në grafik. Në këtë mënyrë ju gjithashtu mund të modifikoni nivelet SL/TP thjesht dhe shpejt.

Ju gjithashtu mund ta bëni këtë nga moduli i poshtëm 'Terminal' gjithashtu. Për të shtuar ose modifikuar nivelet SL/TP, thjesht klikoni me të djathtën në pozicionin tuaj të hapur ose porosinë në pritje dhe zgjidhni 'Modifiko ose fshi porosinë'.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM
Dritarja e modifikimit të porosisë do të shfaqet dhe tani ju jeni në gjendje të futni/modifikoni SL/TP sipas nivelit të saktë të tregut, ose duke përcaktuar diapazonin e pikëve nga çmimi aktual i tregut.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM


Ndalesa pasuese

Stop Humbjet janë të destinuara për të reduktuar humbjet kur tregu lëviz kundër pozicionit tuaj, por ato mund t'ju ndihmojnë gjithashtu të mbyllni fitimet tuaja.

Ndërsa kjo mund të tingëllojë paksa kundërintuitive në fillim, në të vërtetë është shumë e lehtë për t'u kuptuar dhe zotëruar.

Le të themi se keni hapur një pozicion afatgjatë dhe tregu ecën në drejtimin e duhur, duke e bërë tregtinë tuaj fitimprurëse për momentin. Humbja juaj fillestare e ndalimit, e cila u vendos në një nivel nën çmimin tuaj të hapur, tani mund të zhvendoset në çmimin tuaj të hapur (kështu që ju mund të arrini një nivel të barabartë) ose mbi çmimin e hapur (kështu që ju garantohet një fitim).

Për ta bërë këtë proces automatik, mund të përdorni një ndalesë pasuese.Ky mund të jetë një mjet vërtet i dobishëm për menaxhimin tuaj të rrezikut, veçanërisht kur ndryshimet e çmimeve janë të shpejta ose kur nuk jeni në gjendje të monitoroni vazhdimisht tregun.

Sapo pozicioni të bëhet fitimprurës, Trailing Stop do të ndjekë çmimin automatikisht, duke ruajtur distancën e vendosur më parë.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM
Duke ndjekur shembullin e mësipërm, ju lutemi mbani parasysh, megjithatë, se tregtia juaj duhet të ketë një fitim mjaft të madh që Trailing Stop të lëvizë mbi çmimin tuaj të hapur, përpara se fitimi juaj të garantohet.

Ndalesat pasuese (TS) janë bashkangjitur në pozicionet tuaja të hapura, por është e rëndësishme të mbani mend se nëse keni një ndalesë pasuese në MT4, duhet ta keni të hapur platformën që ajo të ekzekutohet me sukses.

Për të vendosur një ndalesë pasuese, klikoni me të djathtën në pozicionin e hapur në dritaren "Terminal" dhe specifikoni vlerën e dëshiruar të pipit të distancës midis nivelit TP dhe çmimit aktual në menynë Trailing Stop.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM
Ndalesa juaj në vazhdim është tani aktive. Kjo do të thotë që nëse çmimet ndryshojnë në anën e tregut fitimprurës, TS do të sigurojë që niveli i humbjes së ndalimit të ndjekë çmimin automatikisht.

Trailing Stop mund të çaktivizohet lehtësisht duke vendosur "Asnjë" në menynë Trailing Stop. Nëse dëshironi ta çaktivizoni shpejt në të gjitha pozicionet e hapura, thjesht zgjidhni 'Fshi të gjitha'.

Siç mund ta shihni, MT4 ju ofron shumë mënyra për të mbrojtur pozicionet tuaja në vetëm pak çaste.

*Ndërsa urdhrat Stop Loss janë një nga mënyrat më të mira për të siguruar menaxhimin e rrezikut tuaj dhe mbajtjen e humbjeve të mundshme në nivele të pranueshme, ato nuk ofrojnë 100% siguri.

Humbjet e ndalimit janë të lira për t'u përdorur dhe ato mbrojnë llogarinë tuaj kundër lëvizjeve të pafavorshme të tregut, por ju lutemi kini parasysh se ato nuk mund të garantojnë pozicionin tuaj çdo herë. Nëse tregu bëhet papritmas i paqëndrueshëm dhe zbrazët përtej nivelit tuaj të ndalimit (kërcehet nga një çmim në tjetrin pa tregtuar në nivelet ndërmjet), është e mundur që pozicioni juaj të mbyllet në një nivel më të keq sesa kërkohet. Kjo njihet si rrëshqitje e çmimeve.

Humbjet e garantuara të ndalimit, të cilat nuk kanë rrezik rrëshqitjeje dhe sigurojnë që pozicioni të mbyllet në nivelin e Stop Humbjes që keni kërkuar edhe nëse një treg lëviz kundër jush, janë të disponueshme falas me një llogari bazë.

Si të tërhiqni fonde nga XM

Tërheqja nga XM Broker është shumë e thjeshtë, , e plotë brenda 1 minute!

Ne ofrojmë një gamë të gjerë opsionesh pagese për depozita/tërheqje: me karta krediti të shumta, mënyra të shumta pagese elektronike, transfertë bankare, transferta bankare lokale dhe mënyra të tjera pagese.


Si të tërhiqeni


1/ Klikoni butonin “Tërheqja” në faqen e llogarisë sime

Pasi të keni hyrë në llogarinë My XM Group, klikoni “Tërheqja” në meny.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM

2/ Zgjidhni Opsionet e tërheqjes

Ju lutemi vini re sa vijon:

  • Ju sugjerojmë fuqimisht që të paraqisni kërkesa për tërheqje pas mbylljes së pozicioneve tuaja.
  • Ju lutemi vini re se XM pranon kërkesat për tërheqje për llogaritë tregtare me pozicione të hapura; megjithatë, për të garantuar sigurinë e tregtisë së klientëve tanë, zbatohen kufizimet e mëposhtme:

a) Kërkesat që do të shkaktonin uljen e nivelit të marzhit nën 150% nuk ​​do të pranohen nga e hëna 01:00 deri të premten 23:50 GMT+2 (zbatohet DST).
b) Kërkesat që mund të bëjnë që niveli i marzhit të bjerë nën 400% nuk ​​do të pranohen gjatë fundjavave, nga e premtja 23:50 deri të hënën 01:00 GMT+2 (zbatohet DST).

  • Ju lutemi vini re se çdo tërheqje e fondeve nga llogaria juaj tregtare do të rezultojë në heqjen proporcionale të bonusit tuaj tregtar.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM
Kartat e kreditit/debitit mund të tërhiqen deri në shumën e depozitës.

Pas tërheqjes deri në shumën e depozituar, ju mund të zgjidhni të tërhiqni shumën e mbetur duke përdorur cilëndo metodë që ju pëlqen.

Për shembull: Ju keni depozituar 1000 USD në kartën tuaj të kreditit dhe keni një fitim prej 1000 USD pas tregtimit. Nëse dëshironi të tërhiqni para, duhet të tërhiqni 1000 USD ose shumën e depozituar duke përdorur kartën e kreditit, 1000 USD të mbetura mund t'i tërheqni me metoda të tjera.
Metodat e depozitimit Metodat e mundshme të tërheqjes
Kartë Krediti/Debiti Tërheqjet do të përpunohen deri në shumën e depozituar me kartë krediti/debiti.
Shuma e mbetur mund të tërhiqet me metoda të tjera
NETELLER/ Skrill/ WebMoney Zgjidhni metodën tuaj të tërheqjes përveç kartës së kreditit ose debitit.
Transferte bankare Zgjidhni metodën tuaj të tërheqjes përveç kartës së kreditit ose debitit.

3/ Futni shumën që dëshironi të tërhiqni dhe dorëzoni kërkesën

Për shembull: keni zgjedhur "Transfertë bankare", më pas zgjidhni emrin e bankës, shkruani numrin e llogarisë bankare dhe shumën që dëshironi të tërhiqni.

Klikoni "Po" për të rënë dakord me procedurën e preferuar të tërheqjes, më pas klikoni "Kërko".
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni nga XM
Kështu, kërkesa për tërheqje është paraqitur.

Shuma e tërheqjes do të zbritet automatikisht nga llogaria juaj tregtare. Kërkesat për tërheqje nga XM Group do të përpunohen brenda 24 orëve (përveç të shtunës, të dielës dhe festave publike)
Metodat e tërheqjes Tarifat e tërheqjes Shuma minimale e tërheqjes Koha e përpunimit
Kartë Krediti/Debiti Falas 5 USD ~ 2-5 dite pune
NETELLER/ Skrill/ WebMoney Falas 5 USD ~ 24 ore pune
Transferte bankare XM mbulon të gjitha tarifat e transferimit 200 USD ~ 2-5 dite pune
Sa i përket kartave të kreditit dhe kartave të debitit, meqenëse rimbursimet trajtohen nga kompanitë e kartave, edhe nëse XM Group ka përfunduar kërkesën për tërheqje brenda 24 orëve , mund të duhen disa javë deri në një muaj për të përfunduar procesin. Prandaj, rekomandohet që të tërhiqni fondeve në kohën e duhur.

Mohimet

e përgjegjësisë XMP (bonus) që është shlyer do të hiqet plotësisht edhe nëse tërheq vetëm 1 USD


Në XM, një klient mund të hapë deri në 8 llogari.

Prandaj, është e mundur të parandaloni heqjen e të gjithë XMP (bonusit) duke hapur një llogari tjetër, duke transferuar shumën e investimit në këtë llogari dhe duke e përdorur atë për të tërhequr para.


Çfarë opsionesh pagese kam për të tërhequr para?

Ne ofrojmë një gamë të gjerë opsionesh pagese për depozita/tërheqje: me karta krediti të shumta, mënyra të shumta pagese elektronike, transfertë bankare, transferta bankare lokale dhe mënyra të tjera pagese.

Sapo të hapni një llogari tregtare, mund të identifikoheni në Zonën tonë të Anëtarëve, të zgjidhni një mënyrë pagese sipas preferencës tuaj në faqet e Depozitave/Tërheqjes dhe të ndiqni udhëzimet e dhëna.

Pyetjet e bëra më shpesh


Cila është shuma minimale dhe maksimale që mund të tërheq?

Shuma minimale e tërheqjes është 5 USD (ose prerje ekuivalente) për mënyra të shumta pagese të mbështetura në të gjitha vendet. Sidoqoftë, shuma ndryshon sipas mënyrës së pagesës që zgjidhni dhe statusit të vërtetimit të llogarisë suaj tregtare. Mund të lexoni më shumë detaje rreth procesit të depozitimit dhe tërheqjes në Zonën e Anëtarëve.


Cila është procedura e përparësisë së tërheqjes?

Për të mbrojtur të gjitha palët kundër mashtrimit dhe për të minimizuar mundësinë e pastrimit të parave dhe/ose financimit të terrorizmit, XM do të përpunojë vetëm tërheqjen/rimbursimet në burimin e depozitës origjinale sipas Procedurës së Prioritetit të Tërheqjes më poshtë:
  • Tërheqjet e kartës së kreditit/debitit. Kërkesat për tërheqje të dorëzuara, pavarësisht nga mënyra e zgjedhur e tërheqjes, do të përpunohen nëpërmjet këtij kanali deri në shumën totale të depozituar nga kjo metodë.
  • Tërheqjet e portofolit elektronik. Rimbursimet/tërheqjet e portofolit elektronik do të përpunohen pasi të gjitha depozitat e kartës së kreditit/debitit të jenë rimbursuar plotësisht.
  • Metoda të tjera. Të gjitha metodat e tjera të tilla si tërheqjet bankare do të përdoren pasi depozitat e bëra me dy metodat e mësipërme të jenë shteruar plotësisht.

Të gjitha kërkesat për tërheqje do të plotësohen brenda 24 orëve të punës; megjithatë të gjitha kërkesat për tërheqje të paraqitura do të pasqyrohen menjëherë në llogarinë tregtare të klientëve si tërheqje në pritje. Në rast se një klient zgjedh një metodë të gabuar tërheqjeje, kërkesa e klientit do të përpunohet sipas Procedurës së Prioritetit të Tërheqjes të përshkruar më sipër.

Të gjitha kërkesat për tërheqje të klientëve do të përpunohen në monedhën në të cilën depozitimi është bërë fillimisht. Nëse monedha e depozitës ndryshon nga monedha e transferimit, shuma e transferimit do të konvertohet nga XM në monedhën e transferimit me kursin mbizotërues të këmbimit.


A ka ndonjë tarifë tërheqjeje?

Ne nuk ngarkojmë asnjë tarifë për opsionet tona të depozitimit/tërheqjes. Për shembull, nëse depozitoni 100 USD nga Skrill dhe më pas tërheqni 100 USD, do të shihni shumën e plotë prej 100 USD në llogarinë tuaj Skrill pasi ne mbulojmë të gjitha tarifat e transaksionit në të dyja anët për ju.

Kjo vlen edhe për të gjitha depozitat me kartë krediti/debiti. Për depozitat/tërheqjet nëpërmjet transfertës bankare ndërkombëtare, XM mbulon të gjitha tarifat e transfertave të vendosura nga bankat tona, me përjashtim të depozitave që arrijnë në më pak se 200 USD (ose prerje ekuivalente).


Nëse tërheq para nga llogaria ime, a mund të tërheq edhe fitimin e bërë me bonus? A mund ta tërheq bonusin në çdo fazë?

Bonusi është vetëm për qëllime tregtare dhe nuk mund të tërhiqet. Ne ju ofrojmë shumën e bonusit për t'ju ndihmuar të hapni pozicione më të mëdha dhe t'ju lejojmë të mbani pozicionet tuaja të hapura për një periudhë më të gjatë. Të gjitha fitimet e bëra me bonus mund të tërhiqen në çdo kohë.
Thank you for rating.