XM Преземете ја апликацијата - XM North Macedonia - XM Северна Македонија

Како да преземете, инсталирате и да се најавите на XM MT5 за iPhone


Зошто да тргувате со XM MT5 iPhone?

XM MT5 iPhone Trader ви овозможува директен пристап до вашата сметка на домашна апликација на iPhone. Сè што треба да направите е да ги користите истите најава и лозинка што ги користите и за пристап до вашата сметка на вашиот компјутер или Mac.

Карактеристики на трговецот на iPhone XM MT5

 • Над 1000 инструменти, вклучувајќи берзански CFD, берзански индекси CFD, девизен курс, CFD за благородни метали и CFD за енергии.
 • 100% iPhone Native апликација
 • Целосна функционалност на сметката MT5
 • Поддржани сите типови на нарачки за тргување
 • Вградени алатки за анализа на пазарот

Како да преземете, инсталирате и да се најавите на XM MT5 за iPhoneКако да пристапите до XM MT5 iPhone Trader

Чекор 1
 • Отворете App Store на вашиот iPhone или преземете ја апликацијата овде .
 • Лоцирајте го MetaTrader 5 во App Store со внесување на терминот metatrader 5 во полето за пребарување.
 • Кликнете на иконата MetaTrader 5 за да го инсталирате софтверот на вашиот iPhone.

Преземете ја апликацијата MT5 iOS сега


Чекор 2
 • Вклучете ја апликацијата на вашиот уред.
 • Кликнете на Поставки на десната долна страна.
 • Изберете ја опцијата Нова сметка.
 • Внесете XM Global Limited во полето за пребарување.
 • Изберете XMGlobal-MT5 или XMGlobal-MT5-2 како опција за сервер.

Чекор 3
 • Внесете го вашето најавување и лозинка.
 • Започнете со тргување на вашиот iPhone.

ЧПП за XM MT5


Како можам да добијам пристап до платформата MT5?

За да започнете со тргување на платформата MT5, треба да имате сметка за тргување MT5. Не е можно да тргувате на платформата MT5 со вашата постоечка MT4 сметка. За да отворите сметка на MT5 кликнете овде .


Може ли да го користам мојот ID на сметката MT4 за да пристапам до MT5?

Не, не можеш. Треба да имате трговска сметка MT5. За да отворите сметка на MT5 кликнете овде .


Како да добијам потврда на мојата MT5 сметка?

Ако веќе сте клиент на XM со MT4 сметка, можете да отворите дополнителна MT5 сметка од Членската област без да мора повторно да ги поднесувате вашите документи за валидација. Меѓутоа, ако сте нов клиент, ќе треба да ни ги доставите сите потребни документи за валидација (т.е. Доказ за идентитет и Доказ за жителство).


Може ли да тргувам со акции CFD со мојата постоечка трговска сметка MT4?

Не, не можеш. Треба да имате трговска сметка MT5 за да тргувате со CFD на акции. За да отворите сметка на MT5 кликнете овде .


Со кои инструменти можам да тргувам на MT5?

На платформата MT5 можете да тргувате со сите инструменти достапни на XM, вклучувајќи берзански CFD, берзански индекси CFD, девизен курс, CFD на скапоцени метали и CFD на енергии.
Thank you for rating.